svthardeELBURG – Misschien was het de bedoeling van Elburger SC om de (competitie)tegenstander van a.s. zaterdag, BAS, zand in de ogen te strooien. Of dit werkelijk het geval was in het oefenduel tegen gemeentegenoot s.v.’t Harde, die eindigde in een pijnlijke en verdiende 5-2 nederlaag, betwijfelen we ten zeerste…… De zwak spelende blauw-witten die j.l. zaterdag tegen KHC nog zo’n goede indruk achter lieten, werden met name in de tweede helft afgetroefd door de groen-witten die in (oefen)wedstrijden tegen de Elburgers altijd extra gemotiveerd zijn .

We herinneren ons de laatste competitiewedstrijd van het afgelopen seizoen toen er overigens niets meer op het spel stond en ’t Harde met 4-1 won. Ook in het duel om de Veluwecup, tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waren de blauw-witten opnieuw kansloos (0-5). Nadat Remco Timmer al vroeg in de wedstrijd de score had geopend, kwam ’t Harde nog voor rust op gelijke hoogte.

In de tweede helft waren de Elburgers nog wel enkele malen gevaarlijk voor het doel van Nick Grootkarzijn, maar zonder succes.

Het rommelige spel en de ongeinspireerdheid van de thuisclub bleef niet ongestraft waardoor ’t Harde kon uitlopen naar een 3-1 voorsprong. Timmer deed met z´n tweede treffer nog wel wat terug, maar de 5-2 eindstand gaf de nummer twee in de 2e klasse toch wel een katterig gevoel. Doelpuntenmakers s.v. ´t Harde: Henk Elskamp, Mathijs Engeltjes, Marc Tichelaar en Michael Jeensma (2x)