centrum_tharde_woningenELBURG/‘t HARDE – Op 22 januari werden de eerste appartementen opgeleverd. Vestigingsmanager Iris Uittien van woningcorporatie UWOON overhandigde de eerste sleutel aan mevrouw De Jong. Zij reageerde vorig jaar met 50 anderen op de 10 beschikbare huurappartementen en was één van de gelukkigen die een woning kregen toegewezen. De woningen maken deel uit van een gebouw met winkels op de begane grond en daarboven 26 koop- en 10 huurappartementen. Alle woningen zijn bereikbaar met een lift. De ligging is gunstig ten opzichte van de winkelvoorzieningen, maar ook het NS-station en de Veluwse bossen. Daarnaast zijn er zorgleveranciers op loopafstand. Daarmee is het gebouw een aantrekkelijke plek om te wonen voor zowel senioren als starters op de woningmarkt.

Ontwikkelaar Centrumplan BV (KWP en Berginvest) en UWOON, die de woningen in het plan afneemt, zijn verantwoordelijk voor de totstandkoming en dragen gezamenlijk het financiële risico. Het gebouw is ontworpen door Opzoom architecten en werd gerealiseerd door Bouwbedrijf Ufkes.

De 10 huurappartementen, met een huurprijs van circa 600 euro per maand, zijn allemaal verhuurd. Bij de koopappartementen is nog voldoende keuze. Voor het bezichtigen van twee modelwoningen kunnen geïnteresseerden een afspraak maken bij de betrokken makelaars. UWOON biedt belangstellenden voor het nieuwe centrum daarnaast de mogelijkheid een kijkje bij de bouw te nemen, iedere donderdagmiddag tussen 15 en 16 uur. Zij kunnen zich melden bij het informatiepunt in het winkelcentrum.