‘T HARDE – Het centrumplan ‘t Harde heeft maandag 1 november unanieme bijval gekregen van de Elburger gemeenteraad. De raad gaat akkoord met een extra financiële steun van 200.000 euro op voorwaarde van ook nog eens 580.000 euro extra van provincie Gelderland.

Wie durft er nee te zeggen?” houdt raadslid Lyda Sneevliet (CDA) de raadsfracties voor. “Er wordt twee ton gevraagd dat is wel even slikken”, vindt Jan Krooneman (SGP). “We zijn op een haar na bij de finish, laten we alsjeblieft volhouden tot er een centrum komt”, geeft Beert van Loo (Algemeen Belang) aan.

Verzoek van Uwoon

De reacties van de ‘centrumplanwoordvoerders’ hebben een gemeenschappelijk element. Niemand wil het verzoek van Uwoon om twee ton afwijzen. “Dat is niet reëel, dat doen we dus ook niet”, aldus Harry de Boer (ChristenUnie).

Staatssteun aan ondernemers

Wel wil Lyda Sneevliet onderzocht zien of er geen sprake is van staatssteun aan ondernemers. “De vergoedingen aan ondernemers voor verhuis- en inrichtingskosten. Die component is niet toegestaan.” Wanneer in een latere fase winst gemaakt wordt op het centrum door Uwoon zou er terugbetaald moeten worden, vindt Gerard Kox (Gemeentebelang).

Laatste keer

De raad laat tevens doorschemeren dat dit de laatste keer moet zijn dat de gemeente geld pompt in het centrumplan. “We moeten nu wel de piketpaaltjes slaan: dit was het”, besluit Jan Krooneman.

Bron: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2010/november/02/raad_geeft_2_ton_voor_centrum_lsquo_t_harde