‘T HARDE – Bedrijventerrein De Koekoek in ’t Harde krijgt een flinke opknapbeurt. Voor een bedrag van ruim 1,5 miljoen euro wordt ondermeer het wegdek vervangen, de weg verbreed en een nieuwe riolering aangelegd. Eind april beginnen de werkzaamheden.

Onlangs werden de omwonenden en belanghebbenden over de plannen geïnformeerd tijdens een bijeenkomst in MFC Aperloo. “De wegverbredingen worden gerealiseerd op de Industrieweg en een gedeelte van de Bovenweg (Nijverheidsweg tot Industrieweg). Alle wegen van het bedrijventerrein krijgen een nieuw wegprofiel. Tevens realiseren we in totaal 50 nieuwe parkeerplekken. Het industrieterrein krijgt verlichting met LED-lampen en een voetgangerspad wordt aangelegd langs de Energieweg en Industrieweg naar het parkeerterrein. Een geheel nieuwe bewegwijzering zorgt voor betere bereikbaarheid”, aldus wethouder verkeer, Wessel.

Een belangrijke doelstelling in het kader van de revitalisering is het bevorderen van de verkeersveiligheid: “Het inrijden van vrachtwagens vanaf de Wolkamerweg naar de Industrieweg en de Koekoeksweg willen we tegenhouden met een fysieke doorrijhoogtebeperking. We zoeken nog naar een oplossing voor de vrachtwagens van Shell. Bij Sportpark Schenk komen twee drempels die de verkeerssituatie veiliger maken.” De voorgestelde aftakking naar Ten Cate meubelen stuit op weerstand bij omwonenden, zo bleek tijdens de informatie-avond. De revitalisering van De Koekoek kwam enkele jaren geleden ook al eens aan bod. De indertijd voorgestelde volledige afsluiting voor motorisch verkeer ter hoogte van de Industrieweg verdween uit de plannen. Met het verwijderen van de bestaande verharding wordt straks als eerste begonnen.