svthardeDoor een 5-0 nederlaag bij VVOP is degradatie voor S.V. ’t Harde onafwendbaar en keert men na een seizoen alweer terug naar de 3e klasse.

De wedstrijd in Voorthuizen was eigenlijk al na twintig minuten beslist. In dat tijdsbestek wist de thuisploeg driemaal het net te vinden. S.V. ’t Harde speelde onsamenhangend en verdedigde als team heel matig. VVOP kon over het hele veld vrijuit voetballen en vrijwel elke aanval leverde gevaar op. Na een halfuurtje ging de storm van de thuisploeg iets liggen, maar de groenwitten maakten eenmaal in balbezit teveel fouten om aanvallend iets te kunnen uitrichten.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht, ook omdat de thuisploeg minder aandrong. S.V. ’t Harde herpakte zich, kwam meer en meer aan voetballen toe en kreeg ook steeds meer mogelijkheden. In het laatste kwartier vielen er zelfs een paar oplegde kansen te noteren, maar ook deze wedstrijd waren de groenwitten niet efficiënt. Het was uiteindelijk de op de counter loerende thuisploeg die in de slotfase nog iets aan de stand veranderde. Na gemiste kansen van S.V. ’t Harde, scoorde VVOP twee keer in de tegenstoot. De eindstand werd daarmee bepaald op 5-0, wederom een ruime nederlaag voor de Hardenezen.

De degradatie die er al een poos zat aan te komen, werd daarmee definitief. Volgend seizoen wacht er weer een nieuwe uitdaging voor S.V. ’t Harde in de 3e klasse, maar eerst zal er voor de club en eigen eer nog gestreden moeten worden in de resterende zes wedstrijden.