Miep van KeekemVeertig jaar in de kraamzorg
Miep van Keekem mag gerust een bekende Veluwenaarse genoemd worden. Deze week is zij namelijk veertig jaar werkzaam in de kraamzorg. Ze hielp als kraamverzorgende bij Naviva Kraamzorg honderden moeders en pasgeboren baby’s in hun eerste dagen. Haar schat aan ervaring brengt ze nu als praktijkbegeleider over op haar collega’s in opleiding.

In 1973 startte Miep van Keekem aan de opleiding tot kraamverzorgende, destijds aan het internaat. Drie jaar later begon ze als kraamverzorgende op de Veluwe. Ze heeft honderden gezinnen de beste start gegeven in de eerste week na de geboorte. Vanaf 2001, na 25 jaar als kraamverzorgende, heeft Miep zich op andere taken gestort. Ze voert intakegesprekken bij aankomende ouders thuis, geeft informatie tijdens voorlichtingsavonden en stoomt als praktijkbegeleider studenten en nieuwe collega’s klaar voor het vak.

‘Miep is een vakbekwame, allround collega die het verdient om in het zonnetje gezet te worden’, vertelt Mathilde Jansen, manager kraamzorg van Naviva. ‘Een veertigjarig jubileum is een heel bijzondere mijlpaal. We hebben dat natuurlijke op feestelijke wijze met elkaar gevierd. Miep is een sieraad voor de kraamzorg en we zijn enorm blij dat we ook de komende jaren op haar kunnen blijven rekenen.’