svthardeS.V. ’t Harde heeft zichzelf een prima dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen RDC uit Deventer winnend af te sluiten. Door doelpunten van Bram van de Worp, een eigen doelpunt en een fraaie lob van Michael Jeensma bevindt de ploeg van trainer Jan Jaap Kooistra zich in de dubbele punten.

Door de schorsing van Jordy Huenestein mocht Menno van ’t Hul in de basis startten. Hij speelde controlerend op het middenveld, waardoor Arnoud Kamerbeek een linie zakte. De openingsfase oogde onwennig, zelfs een beetje slap. RDC had iets meer de bal, maar wist daar weinig mee uit te richten.

’t Harde nam gaandeweg meer het initiatief en de eerste echte grote kans was een schot van Menno die via de keeper over de lat ging.

Na een klein half uur opende ’t Harde de score. Een actie over rechts van Michael Jeensma leidde tot een voorzet die slecht uitverdedigd werd door RDC. De rebound werd prima ingeschoten in de hoek door Bram van de Worp, 0-1. ’t Harde wilde graag doordrukken, maar was slordig in de eindfase. RDC leek hiervan te profiteren, maar de mannen uit Deventer vonden tot tweemaal toe Davey Visch op hun weg. Zelfs een rebound voor open doel bleek te lastig.
Na rust was het zaak om niet te verslappen. ’t Harde maakte het spel en RDC werd meer en meer een speelbal van de Groen-witten. In de 60e minuut stoomde Rico Leusink door over de rechterkant. Zijn voorzet werd door de aanvoerder van RDC onberispelijk binnen geschoten, 0-2.

Een kwartier voor tijd gooide Michael Jeensma de wedstrijd definitief in het slot. Het was de ingevallen Kevin van Renselaar die met een prima pass Michael de diepte instuurde. Zijn afgemeten lob was onhoudbaar voor de doelman van RDC, 0-3.

Goed om te zien was de rentree van Arno Leusink, die na maanden blessureleed eindelijk zijn eerste speelminuten van het seizoen kon maken.
Grote smet op de wedstrijd was de afschuwelijke blessure die de keeper van RDC opliep na een onfortuinlijke actie. Hij brak hierbij zijn onderbeen en enkel. Vanuit deze plek willen wij hem van harte beterschap en een spoedig herstel toewensen.

’t Harde staat na de overwinning op 10 punten en bivakkeert momenteel op de 10e positie in de
3e klasse C. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen VEVO uit Veessen op het programma. Als
’t Harde wil aanhaken bij de middenmoot dan zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden.

Scoreverloop: 25e 0-1 Bram van de Worp, 60e 0-2 eigen doelpunt RDC, 75e 0-3 Michael Jeensma.

Opstelling S.V. ’t Harde: Davey Visch; Rico Leusink, Arnoud Kamerbeek, Wesley Huenestein (80e Arno Leusink), Michiel Vlijm; Menno van ‘t Hul, Terence ten Brink ©, Bram van de Worp; Michael Jeensma, Henk Elskamp (70e Bilal Bella), Melvin Boender (65e Kevin van Renselaar).