‘T HARDE – Erwin Brem heeft deze week aan de technische commissie van sv ’t Harde laten weten de club aan het einde van het seizoen te verlaten. De hoofdtrainer lonkt naar drie jaar bij ’t Harde naar een nieuw avontuur in zijn trainerscarrière.

“Ik had kortweg twee hoofdredenen om dit besluit te nemen”, verklaart Brem zijn keuze. “De eerste is op sportief gebied. De trainer Erwin Brem wil namelijk hogerop. Dit kan niet qua niveau, omdat ik daar niet de diploma’s voor heb, maar wel door mezelf te ontwikkelen bij een nieuwe club. Ten tweede denk ik dat ik de afgelopen drie jaar het maximale bij ’t Harde eruit heb gehaald. We speelden al jaren in de Derde Klasse, dan is promotie het ultieme voor beide partijen. Dat we vorig jaar zelfs vijfde werden in een hogere divisie is fantastisch. Alleen het is nu misschien tijd voor een andere trainer.”

Zijn eigen doelstellingen heeft Brem bij ’t Harde eveneens bereikt: “Toen ik begon als trainer had ik de volgende doelstellingen: een collectief maken van het elftal, meer mentale weerbaarheid kweken, eigen jeugd inpassen, het niveau per individu vergroten, meerdere speelsystemen vertrouwd maken, de trainer Erwin Brem presenteren en als ultieme doel promotie. Dat is allemaal gelukt. Ik neem met opgeheven hoofd afscheid.”

Voor ’t Harde heeft Brem louter positieve woorden over: “Dit is een hele mooie vereniging, die me de ultieme kans heeft gegeven door een jeugdtrainer in het diepe te gooien als hoofdtrainer. Dat is voor beide partijen fantastisch uitgepakt. De vereniging is positief verrast door mijn beslissing.” De komende maanden gaat Brem eens rustig kijken wat er allemaal op zijn pad komt. Welke clubs er ook naar de hand van Brem gaan dingen, het zal moeilijk zijn de warmte van ‘t Harde te overtreffen.

Inmiddels is bekend geworden dat routinier Edwin van Egteren de klus als hoofdtrainer bij de Hardenese club gaat overnemen. Edwin speelde afgelopen seizoen nog als speler onder Brem en komt nu dus voor de groep te staan.

erwin_brem_2010

edwin_van_egteren_tr_2010

Erwin  Brem Edwin van Egteren