Piet von Grumbkow schrijft op zijn site regelmatig artikelen en verhalen over ’t Harde in vervlogen tijden. Dit maal een bijdrage over de sportvereniging en ’t Poshuis.

De wedstrijden die ik speelde in het eerste van de voetbalclub werden soms gesponsord door slijterij Evink. Sponsor zijn betekende dat als een wedstrijd werd gewonnen Evink voor iedere doelpunt een krat bier beloofde. Zo kwam het dat ik eens twee doelpunten maakte en met twee kratten bier thuiskwam. Ook werd er door de slager op de Eperweg weleens een hele kip verstrekt aan alle jongens van het eerste na een gewonnen wedstrijd. Ik had een druk leven: naar school gaan, trainen, voetballen en naarmate ik wat ouder werd kregen ook de meisjes steeds meer mijn belangstelling met gevolg dat ik zelfs, zoals dat in die tijd heette, verkering kreeg.

Klik op “lees meer” voor het gehele bericht.

Op zaterdagavond gingen we weleens naar het Poshuis, daar was een soort discotheek in de kelder: men had visnetten opgehangen, het licht gedempt en de jongens stonden aan één kant, de meisjes aan de andere kant en iedereen keek elkaar quasi verveeld aan met een flesje bier in de hand terwijl Creedence Clearwater Revival door de boxen dreunde.

piet_koenen_en_struik_klein

In de rust van ’t Harde – Olympia’28: Piet, Grades Struik en rechts de toenmalige voorzitter Henk Koenen.