Op dinsdagochtend 20 december ging de politie in Oldebroek, Nunspeet, Elburg en ’t Harde op pad om openstaande boetes te innen. Twee personen zijn hierbij aangehouden. De twee zijn ingesloten om hun straf uit te zitten. Daarnaast is er voor ruim €1100,- aan openstaande boetes geïnd.

De politie is dinsdagochtend op pad gegaan om openstaande vonnissen te innen. Een 38-jarige man uit Elburg en een 27-jarige vrouw uit ’t Harde hadden nog boetes openstaan. In totaal ging het om een bedrag van ruim € 1100,-. Een 41-jarige man uit Oldebroek en een 20-jarige vrouw uit Nunspeet kregen beide 10 dagen hechtenis opgelegd voor het niet volbrengen van een taakstraf. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau om hun straf uit te zitten.
Andere personen die nog openstaande vonnissen hebben, zijn via een brief gewaarschuwd. Zij worden verzocht deze te betalen of om zich te melden op het politiebureau. Wanneer zij niet betalen of zich niet melden, worden ze opgespoord. De politie organiseert regelmatig een soortgelijke actie om openstaande vonnissen te innen.