scouting_tharde’t HARDE- De Gustaaf Adolfgroep uit ‘t Harde is opgericht in 1956 en dat betekent dat de groep dit jaar zestig jaar bestaat. Dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. De Gustaaf Adolfgroep heeft voor de maand september verschillende activiteiten op de planning staan om hun jubileum te vieren. Zij doen dit samen met leden, oud-leden en natuurlijk de actieve vrijwilligers.

Het jubileum is eerder deze zomer met de oudere leden al gevierd met een kamp naar Luxemburg. In september staat er een reünie-weekend en een groepskamp op de planning.

Reünie-weekend

De reünie bestaat uit twee delen. De receptie vindt plaats op 10 september van 14.00 – 17.00 uur op het scoutingterrein (Oostloo 8, langs het fietspad naar Nunspeet). Alle oud-leden, oud-vrijwilligers en ouders zijn van harte welkom. Ook de huidige leden zijn aanwezig. Tijdens de receptie opent burgemeester De Lange van de gemeente Elburg de festiviteiten. Natuurlijk zijn er volop scoutingactiviteiten te doen, kan er gewoon lekker bijgepraat worden en daarnaast is er ook een springkussen.

’s Avonds gaat het feest nog even door voor oud-leden van 18 jaar en ouder. Medewerking wordt, als betrokken ouders, verleend door Pim en Vera Kleinrensink van restaurant Amuse.

Aan beide activiteiten zijn geen kosten verbonden. Koffie en thee is gratis, voor andere versnaperingen zijn consumptiekaarten beschikbaar. Opgeven hoeft niet, maar kan via Alle oud-leden en andere betrokkenen zijn van harte welkom!

Groepskamp

Een week later viert de groep het jubileum de 70 leden tijdens een groepskamp. Er wordt in tenten geslapen en gezamenlijk aan activiteiten rond het thema ‘sprookjes’ gewerkt. Ook de jongste leden, de bevers, doen hier vol enthousiasme aan mee.

Toekomst

De Gustaaf Adolfgroep hoopt als groep nog lang door te gaan. Er zijn plannen voor een grootse renovatie van de gebouwen. Met een groeiend aantal leden blijft de vereniging in trek in zowel de gemeente Elburg als in Oldebroek. ‘We zijn heel trots dat we al zo lang de kinderen en jongeren in ’t Harde en wijde omgeving een uitdagende vrijetijdsbesteding mogen bieden en we zijn van plan om hier nog heel lang mee door te gaan’, aldus groepsvoorzitter Els Arts.