Op de hemelvaartsmarkt in `t Harde gaf de SP het startschot voor een campagne om sluiting van de bibliotheek in `t Harde te voorkomen. Door aangekondigde bezuinigingen is het sluiten van één van de vestigingen, en waarschijnlijk die in `t Harde, een reële optie.

vlooienmarkt_biebactie_sp_elburg1

“Het besluit is helemaal nog niet genomen,” zegt een passerend raadslid, “er wordt nog onderhandeld over de plannen.” Pascal Vrijheid (voorzitter SP Elburg): “Dat klopt, er wordt momenteel onderhandeld. Er wordt onderhandeld over het gefaseerd invoeren van de bezuinigingen… dan gaat de bieb dus wat later dicht? Nee, de plannen moeten helemaal van tafel. Het heeft weinig zin om te demonstreren als de besluiten al zijn genomen en de champagne op tafel staat. Nu is het tijd om de gemeente te laten merken dat de mensen op ’t Harde hun buik vol hebben van het afbraakbeleid van de gemeente. De inwoners zien hun dorp in hoog tempo verpauperen. De dreigende sluiting van de bieb is de spreekwoordelijke druppel.”

De SP is hard aan het werk om alle huizen op ’t Harde te voorzien van de informatiebrief over de actie ‘onze bieb moet open blijven’. Zodra alle inwoners op de hoogte zijn gebracht, zal er worden gestart met de handtekeningenactie. “Maar wij wilden de vlooienmarkt niet zomaar voorbijlopen,” zegt Nienke van Dijk (SP Elburg), “de drukbezochte markt is een uitgelezen gelegenheid om steun te vragen voor behoud van de bieb!”

In de eerste fase van de campagne heeft de SP 550 handtekeningen in weten te zamelen. Voor meer informatie zie de website www.onzebiebmoetopenblijven.nl

{plusone}