Voor de 24e keer werd er ook dit jaar op en rond het voetbalveld van de SV ’t Harde weer de jaarlijks terugkerende vlooienmarkt door de Supportersvereniging ,,Groen-Wit” georganiseerd. De markt was dit jaar groter dan ooit, omdat ook de parkeerterreinen rondom het MFC ook werden gebruikt. De markt zat ook dit jaar weer ruim van te voren volgeboekt.

hemelvaartsmarkt_tharde

Al de dag voor Hemelvaart wisten de eerste standhouders de weg naar ’t Harde weer te vinden en al rond 5 uur ’s ochtends kwam de rest van de ongeveer 400 standhouders. Nadat deze allemaal naar hun plek waren gebracht door de vrijwilligers was de markt klaar om te beginnen. Standhouders uit het hele land weten inmiddels de weg naar ’t Harde.

Ruim voor achten kwamen de eerste koopjesjagers op de markt. Niet lang daarna volgde het grote publiek. Ruim 17.000 bezoekers genoten dit jaar van het mooie weer en de gezelligheid die de markt jaarlijks met zich meebrengt. Niet alleen voor koopjesjagers was er veel te vinden op deze markt. Ook de inwendige mens werd niet vergeten. Bij de visboeren, warme bakkers en loempiaverkopers was het een drukte van belang.

Ook de tennisclub en het MFC hadden een gezellig terras ingericht, waar men onder het genot van een kopje koffie even kon bijkomen van het geslenter langs de vele kramen.
Voor gezelligheid kon men terecht op het Horecaplein en in de kantine van de SV ’t Harde. Hier was het een gezellige boel met verschillende optredens en muziek.

Dit alles werd georganiseerd door de Supportersvereniging ,,Groen-Wit” met hulp van meer dan 120 vrijwilligers! Door de tomeloze inzet van al deze vrijwilligers heeft de grote stroom mensen die naar Sportpark Schenk waren gekomen niet tot problemen geleid en was het net als in de voorgaande jaren weer een gezellige markt.
Wel was het jammer dat sommige mensen de verkeersregels niet in acht nemen, waardoor er onveilige situaties ontstaan en de politie niet anders kon dan bekeuren.
Al met al een evenement wat fantastisch is voor ’t Harde en waar we als dorp trots op kunnen zijn! Voor meer informatie over de Hemelvaartsmarkt en over de markt van 2012 kunt u mailen met de supportersvereniging Groen-Wit.

{plusone}