svtharde’t HARDE – Na zes oefenwedstrijden en drie bekerwedstrijden gaat het zaterdag écht beginnen voor ’t Harde. Dan start de competitie met een wedstrijd in en tegen Zeewolde. Een heel aardige Veluwade, winst in de Veluwecup, uitschakeling in het bekertoernooi en tussendoor nog winst op tweedeklasser KHC. Het was een voorbereiding met wisselende resultaten voor de groenwitten. En helaas ook met de nodige blessures, waardoor trainer Van Egteren zijn op voorhand brede selectie snel zag krimpen. Toch zal iedereen reikhalzend uitkijken naar het begin van de competitie en de rentree in de derde klasse, alleen al om te zien waar de ploeg nu staat.

Zeewolde is direct een geduchte tegenstander, een ploeg die je dit seizoen bovenin mag verwachten. Vorig seizoen werd een vierde plek behaald en strandde men in de eerste ronde van de nacompetitie. In de winterstop verloor ’t Harde nog een oefenwedstrijd tegen Zeewolde en daarin toonde de ploeg uit de polder zich een goed voetballend team. Het belooft dus een pittige openingswedstrijd te worden voor de Hardenezen.

De laatste competitiewedstrijd van ’t Harde in Zeewolde dateert van 17 september 2011, toen beide ploegen nog tweedeklasser waren. De groenwitten wonnen die wedstrijd met 1-3. Een dergelijk resultaat zou nu een prachtig begin zijn van de competitie. De aftrap op sportpark De Horst in Zeewolde is om 15.00 uur. Op hetzelfde sportpark begint Harde 2 om 12.30 uur aan haar eerste competitiewedstrijd tegen Zeewolde 2.