svtharde’t HARDE – De voorbereiding was goed. Prima resultaten in Hierden tijdens de Veluwade en de Veluwe Cup werd gewonnen. Tijdens het beker programma waren de resultaten wat minder echter geen reden om met een naar gevoel de competitie in te gaan. Uit tegen v.v. Zeewolde zal op papier niet de makkelijkste wedstrijd zijn maar je mag toch ook de ambitie uitspreken dat s.v.’t Harde mee wil doen voor een goede klassering in het linker rijtje.

Zeewolde oogde in de begin fase wat frisser en feller wat in het eerste kwartier tot een paar kansen leidde maar keeper Nick Grootkarzijn bleek een goede sluitpost. Combinerend lukt het allemaal wel bij de Groen-witten maar de handelingssnelheid en het balcirculatie ligt simpelweg te laag.

Vlak voor de thee was een foutieve pass van Arnold Visch een cadeautje voor Reinier Joustra en hij bracht de 1-0 op het scorebord.

Na rust werd de amusementswaarde minder en gebeurde er voor beide teams niet al te veel. Ook door een extra aanvaller in te brengen na een uur voetbal was geen garantie voor de gelijkmaker.

Zeewolde benutte wel één van de sporadische kansen en opnieuw Reinier Joustra wist dit maal met een afstandschot de keeper van s.v.’t Harde te passeren. Vlak voor tijd wist Thomas Boer de eer voor s.v.’t Harde nog te redden door een fout in de defensie van Zeewolde af te straffen.

Valse start voor de Groen-witten die aankomende zaterdag thuis tegen Elspeet weer een hoop goed kunnen maken.