’t HARDE – Edwin van Egteren is realistisch als het om de verwachtingen van ’t Harde voor komend seizoen gaat. “De selectie is er in de breedte niet sterker op geworden, aangezien er alleen maar jongens gestopt zijn. Ronald van Putten was voor ’t Harde een heel bruikbare basisspeler en zelf heb ik als pinchhitter nog aardig wat waarde gehad als de wedstrijd op slot zat. ’t Harde is geen club die spelers haalt en werkt met eigen jongens. Maar deze groep kent elkaar door en door; de spelers spelen al heel lang samen en weten van elkaar wat ze wel en niet kunnen. Het is een degelijke en ervaren ploeg.”Dat zegt Van Egteren op Veluwade.nl

Van Egteren (37) heeft na drie seizoenen ’t Harde gecombineerde met het assistent-trainerschap besloten zijn voetbalcarrière te beëindigen. “Ik heb vrij lang meegelopen in de hoogste contreien van het amateurvoetbal en heb veel trainers gezien. Ik denk dat ik er klaar voor ben. Het zal wel een omslag van denken worden. Als speler kon je meer doen, als trainer ben je afhankelijk van wat de spelers op het veld laten zien. Mijn uitdaging is zorgen dat de spelers beter worden. In een aantal zit zeker nog rek. Natuurlijk wil je zo hoog mogelijk eindigen, maar het kan komend jaar best moeilijk worden.”

Van Egteren ziet uit naar de Veluwade. “Een startpunt van het nieuwe seizoen, dat is echt een traditie geworden. Ik kan me geen seizoensbegin bedenken zonde Veluwade, voor mij is het denk ik al wel de vijftiende keer.” Op 1 augustus speelt ’t Harde tegen Nunspeet. “Het is een aansprekende tegenstander, want veel spelers zullen nog niet tegen een hoofdklasser gespeeld hebben. Als trainer weet je dat het tegenhouden wordt , zeker omdat er dan nog zo’n zes, zeven jongens op vakantie zijn. Maar we gaan er een leuke wedstrijd van maken.”

 ’t Harde: Nieuw: Edwin van Egteren (trainer), Nick Grootkarzijn (WHC), Hermen de Jager (DSV’61), Martijn Spierdijk (eigen jeugd).
Vertrokken: Erwin Brem (trainer, Owios), Jelle Brouwer (ZAC), Edwin van Egteren, Robbert Strijker, Ronald van Putten (allen gestopt).