VELUWE – In verband met de verbouwing van station Zwolle rijden in het weekeinde van 28 en 29 juli en 4 en 5 augustus treinen op de Veluwe alleen van en naar ’t Harde.

Tevens rijden er geen treinen maar bussen tussen ’t Harde en Zwolle in de periode van maandag 30 juli tot en met vrijdag 3 augustus. Door de Nederlandse Spoorwegen wordt dan een snelbus ingezet tussen ’t Harde en Zwolle. Ook in de beide weekeinden wordt een snelbus ingezet.

De vertraging bedraagt voor de reizigers minimaal dertig minuten. De NS heeft de afgelopen dagen de vaste reizigers al zo veel mogelijk geïnformeerd. Op de website van de spoorwegen kan actuele informatie worden verkregen. De bussen vertrekken vanaf de achterzijde van het station in ’t Harde.

ProRail bouwt aan een nieuw station Zwolle dat beter is berekend op het groeiend aantal treinreizigers. Er komt meer ruimte op het station waardoor er meer treinen kunnen aankomen en vertrekken. De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een vierde perron, sporen worden aangepast en gemoderniseerd en de oude tunnel van vijf meter breed maakt plaats voor een tunnel van zeventien meter breed (2014).