gemeente-elburg-logoHet college van B&W heeft voor de renovatie van de aula aan de Bovenweg in ’t Harde € 155.000 beschikbaar gesteld. Daarnaast krijgt de begraafplaats een uitbreiding met ruim 1100 graven. Daarmee is de begraafplaats aan de Bovenweg klaar voor gebruik voor de komende 30-40 jaar.

Wethouder Henk Wessel (AB) ziet de renovatie en uitbreiding als een meerwaarde voor de gemeente: “Zo bieden we als gemeente de ruimte om op een goede manier afscheid te nemen van onze dierbaren. Deze aula is meer dan 30 jaar oud en voldoet nu niet geheel meer aan de eisen. We hebben een plan voorbereid om met relatief kleine aanpassingen het gebouw weer goed te laten functioneren. Zo zal de zaalruimte straks geschikt zijn voor groepen tot 120 personen. Ook komen er 24-uurskamers, waar de familie dus 24 uur per dag in terecht kan.”
Naast de nieuwe twee 24-uurskamers en de vergroting van de zaalruimte komen er nieuwe toiletten en worden de glazen toegangspuien vervangen. Al deze werkzaamheden worden binnen de bestaande buitenmuren gerealiseerd. Door de 24-uurs kamers kunnen de nabestaanden op ieder gewenst moment van de dag de overledene bezoeken. De planning is dat de werkzaamheden in de zomer van 2014 zijn afgerond.

Enkele jaren geleden is een terrein grenzend aan de begraafplaats aan de Bovenweg in ’t Harde aangekocht en met zand opgehoogd ten behoeve van een uitbreiding van de begraafplaats. Inmiddels is het zover dat met de feitelijke inrichting kan worden begonnen. Henk Wessel: “We zijn nu bezig met de ontwikkeling van een plattegrond, waarin we een padenstructuur en grafvelden opnemen. Ik denk dat we dan over ongeveer 1100 nieuwe graven beschikken. Dan hebben we hier voldoende ruimte voor de komende 30-40 jaar. Ik ben blij dat we op deze manier, dichtbij iedere kern, over voldoende ruimte voor het begraven beschikken, voor nu en in de toekomst.”