logo-politie-vierkant‘t Harde – Tijdens de donkere dagen, in de periode oktober tot en met maart, houdt de politie preventieve acties zoals extra controles en toezicht. Agenten die dinsdagmiddag 19 januari toezicht hielden ontdekten op de Munnikenweg twee mannen met inbrekerswerktuigen.

Politiemensen zagen dinsdagmiddag op de Munnikenweg twee mannen die zich verdacht gedroegen. Ze bleken uit Litouwen te komen en konden niet duidelijk aangeven wat ze in ’t Harde deden. Agenten fouilleerden de verdachten met hun toestemming en troffen inbrekerswerktuigen aan. De mannen, van 29 en 30 jaar, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De spullen zijn in beslag genomen en er is een onderzoek ingesteld.

Ogen en oren
Gedurende de donkere dagen, in de periode oktober tot en met maart, zal de politie plaatselijk meer surveilleren, preventieve acties houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en extra energie te steken in het opsporen van daders. Ook onze partners, zoals gemeenten en Openbaar Ministerie zetten een extra tandje bij. Daarnaast hebben we echter ook de ogen en oren van alle inwoners in ons gebied hard nodig om verdachte zaken aan ons te melden.

Bel 112
U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een woninginbraak door te zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en het goed afsluiten van de woning als u weggaat. U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie.