svthardes.v.’t Harde heeft opnieuw een nederlaag geleden. Ditmaal was het aartsrivaal DSV ’61 die de derby met 2-1 in haar voordeel besliste. DSV had in het eerste half uur al korte metten met de Groen-witten kunnen maken want de ploeg van trainer van Egteren stond strak van de spanning en wist geen raad met het vroege druk zetten van de tegenstander.

De paal en de goed keepende Nick Grootkarzijn brachten in de eerste 10 minuten redding anders had s.v.’t Harde toen al met 2-0 achter gestaan. Na een half uur kwam er toch een kleine ommekeer en kreeg s.v.’t Harde iets meer grip op de wedstrijd. Het merendeel van de vele aanwezige toeschouwers verwachtte dan ook een 0-0 ruststand. Echter in de laatste seconden van de eerste helft kreeg DSV nog één vrije trap. Jan van Norel bereikte de erg vrij staande Alfred Hofmeyer en hij kopte de 1-0 binnen.

De tweede helft kreeg DSV nog wel twee mogelijkheden via Johan Westrink maar hoe verder de wedstrijd vorderde werd het overwicht van s.v.’t Harde groter. Dit resulteerde in de 60e minuut in de gelijkmaker toen Melvin Boender een strak gegeven lage voorzet prima afwerkte.

Invaller Dinand Dekker was met een fantastische actie het dichtst bij de voorsprong van de Hardenezen echter zijn volley belandde op de lat.

Een klein moment van onoplettendheid van de Hardense defensie werd meedogenloos afgestraft toen Gerrit Hoekerd in de 75e minuut vanaf rechts keurig de doelman opspeelde en beheerst binnen tikte. In de slot minuten had s.v.’t Harde zeker de gelijkmaker verdiend op basis van het vertoonde spel in de tweede helft maar de voorwaartsen van de Groen-witten faalden in hun afwerking.

Pijnlijk verlies wat niet nodig was geweest. Twee teams die beiden een helft hebben gedomineerd. Fysiek de grote kracht bij DSV tegenover een hoger technisch gehalte bij s.v.’t Harde. Vertrouwen is waarschijnlijk doorslaggevend geweest.