De politie heeft dinsdag 25 oktober in ‘t Harde vier personen aangehouden voor diefstal en heling van ondermeer verzorgingsproducten. De vier werden in tweetallen kort na elkaar aangehouden en voor verhoor en nader onderzoek ingesloten. Nog niet duidelijk is, of het ene duo in relatie gebracht kan worden met de andere twee.

Een politiebiker zag tijdens surveillance rond 17.00 uur een personenauto waarvan de twee inzittenden zich verdacht gedroegen en controleerde de auto en inzittenden op een parkeerplaats aan het Centrum.

Er bleken tassen met verzorgings- en cosmetische producten in te zitten, die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Hierop werd de 23-automobilist en zijn 23-jarige inzittende, beide uit Almere, aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het onderzoek naar de herkomst van deze goederen is nog in gaande.

Om met de herkomst van de aangetroffen producten te starten, bezochten agenten een winkel op het Centrum in ’t Harde. Daar bleek dat dergelijke verzorgingsartikelen deze middag bij een winkeldiefstal verdwenen waren.

De opgegeven signalementen van deze winkeldiefstal, kwamen echter niet overeen met de door de biker aangehouden mannen, maar betroffen hier een man en een vrouw met een ander opvallend signalement.

De agenten hebben direct in het dorp gezocht naar deze man en vrouw. Rond 18.00 uur troffen zij op het NS-station in ’t Harde  een 18-jarige uit Vught en een 18 jarige vrouw van wie de woonplaats nog onbekend is. Zij werden ter plaatse aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De politie onderzoekt de betrokkenheid van het viertal.