ZUTPHEN – Een ruzie tussen een vader en dochter uit Nunspeet is zo uit de hand gelopen dat de dochter haar vriend G. de J. (25) belde om haar te halen.

Dat de Nunspeter zijn vriendin niet zo makkelijk zou meekrijgen, bleek even later toen De J. slaags raakte met zijn schoonvader.

De politierechter in Zutphen sprak De J. vrij, omdat hij uit zelfverdediging handelde. De verdachte kwam volgens de rechter direct in een dreigende situatie terecht.

Samen met zijn zus M. de J. (40) uit ’t Harde wilde hij zijn vriendin halen. De vader van G. de J.’s vriendin greep de zus van De J. bij haar paardenstaart. Om zich te bevrijden greep ze M. naar zijn keel. Ook De J. zelf was was niet welkom. Zijn schoonvader pakte hem bij zijn trui en sloeg hem op het hoofd. De J. mepte terug.

Broer en zus vertrokken en namen de vriendin mee. Drie dagen later stonden haar ouders bij het huis van De J.’s moeder in Nunspeet. Oudere broer C. de J. (31), deed open en zei dat hun dochter er niet was. De vrouw werd weggeduwd, viel en brak haar neus op een stoeprand. C. de J. hielp haar overeind en stuurde het stel weg.

“Ik vind dat nogal wat om een oudere vrouw een duw te geven”, sprak de officier van justitie. Hij vond dat C. de J. een werkstraf verdiende van veertig uur. Tegen M. en G. eiste hij een voorwaardelijke boete van 500 euro. Volgens de officier waren beide partijen schuldig, maar ook vond hij dat G. en M. de J. zichzelf in de situatie hadden gebracht. De rechter sprak hen vrij. Broer C. kreeg een boete van 750 euro en 600 euro als schadevergoeding en smartengeld.