svthardeMet eindelijk een overwinning op zak reist ’t Harde zaterdag af naar Oene voor het duel tegen de gelijknamige voetbalvereniging.

Oene keerde dit seizoen na een jaar in de vierde klasse weer terug op derde klasse niveau. In de eerste zes duels pakten de club uit Oene zeven punten, waarmee men op de negende plek staat. Net als ’t Harde heeft ook Oene moeite om te scoren getuige de vijf doelpunten die beide ploegen pas gemaakt hebben. Afgelopen zaterdag speelde men met 0-0 gelijk bij Teuge.

Bij ’t Harde was de opluchting groot vorige week. Na een zeer moeizame competitiestart was het lang wachten op de eerste drie punten. Tegen koploper Hatto-Heim werd die ban eindelijk gebroken door een mooie 3-2 overwinning. Hopelijk geeft het de groenwitten vertrouwen om de weg naar boven verder in te slaan.

’t Harde bewaart goede herinneringen aan de laatste officiële ontmoeting met Oene. Nog geen anderhalf jaar geleden werden de Hardenezen kampioen in en tegen Oene. Nu zijn de verhoudingen anders en wil ’t Harde snel uit de onderste regionen zien te komen. Het duel op sportpark De Hoge Kamp begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kreileman.