svtharde‘T HARDE – In de eerste echte derby van ’t seizoen is S.V. ’t Harde volledig afgeschminkt door VSCO ’61. De 0-4 nederlaag was geenszins geflatteerd en het was wederom aan doelman Davey Visch te danken dat het slechts 0-4 werd.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor ’t Harde. Arnoud Kamerbeek werd prima vrijgespeeld tussen de linies en zijn pass in de loop op Kevin van Renselaar was perfect. Van Renselaar kwam door een goede aanname in een uitstekende scoringspositie, maar zijn schot stond symbool voor de hele wedstrijd. Slap en zonder intentie om echt te willen scoren. Doelman ten Klooster kon het schot eenvoudig pareren.

VSCO kwam na 7 minuten op voorsprong door van der Kolk. Hij was de enige die wel alert was bij een scrimmage voor het doel van doelman Visch. Niet veel later was het opnieuw van der Kolk die voor dreiging zorgde. Ditmaal werd zijn inzet wel gepareerd door Visch. Een beeld dat zich in de wedstrijd vaker zou herhalen.

’t Harde kreeg na twintig minuten een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen. Een goede actie en pass van Terence ten Brink zorgde ervoor dat Henk Elskamp vrije doortocht had richting het doel van VSCO. Echter werd zijn schot alsnog geblokt door een meegelopen verdediger.

Met nog 70 minuten op de klok was dit het laatste wapenfeit van de mannen van trainer Wilmink en nam VSCO definitief het initiatief over om het ook niet meer uit handen te geven. Aanvaller Schoonhoven was een voortdurende plaag en hij profiteerde halverwege de eerste helft van een te korte terugspeelbal vanuit de verdediging van S.V. ‘t Harde. Schoonhoven stelde Van der Kolk in staat om zijn tweede van de middag te maken.

Na rust was de wedstrijd eigenlijk geen wedstrijd meer. ’t Harde was aanvallend onmachtig en liet zich verdedigend eenvoudig aftroeven. Na een corner van De Leeuw kon spits Van der Velde tussen drie verdedigers van ’t Harde vrij inkoppen, 0-3. Niet veel later bekroonde Schoonhoven zijn uitstekende wedstrijd door in de kluts de 0-4 binnen te knallen.

Met de 0-4 nederlaag staat S.V. ’t Harde na slechts twee wedstrijden op de laatste plaats. Het seizoen is nog lang, maar de voorlopige cijfers liegen niet, nul punten, één voor en acht tegen. Volgende week krijgt ’t Harde een hernieuwde kans van revanche op zichzelf. Het team speelt dan om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen, het eveneens puntloze, SEH uit Heerde.

Scoreverloop: 7e 0-1 Van der Kolk, 22e 0-2 Van der Kolk, 64e 0-3 Van de Velde, 70e 0-4 Schoonhoven.

Opstelling S.V. ’t Harde: Davey Visch; Michiel Vlijm (45e Arjan van Putten), Jordy Huenestein, Rico Leusink, Bilal Bella; Arnoud Kamerbeek, Terence ten Brink © (46e Wesley Huenestein), Menno van ’t Hul; Michael Jeensma, Kevin van Renselaar, Henk Elskamp