Donderdagmiddag 14.30u. -16.00u. gaat een groep enthousiaste mensen de dansvloer op voor een les Werelddans in MFC Aperloo in ’t Harde. Wat trekt hen daarnaartoe?

Truus doet al jaren mee: ”Ik wil in beweging blijven!” Janet en Marijke zijn buren van elkaar en komen pratend binnen: ”De muziek uit de verschillende landen spreekt me zo aan, ernaar luisteren en het juiste ritme te pakken krijgen”. Vorig jaar deed Joke voor ’t eerst mee: “Het is ook goed voor mijn hersens en coördinatie, heb ik gelezen!” Peter en Dick vinden het heerlijk om te dansen op de muziek uit hun favoriete vakantielanden, en “Uh ja, gezellig is het natuurlijk ook!”
Bij het horen van de marsmuziek voor de warming-up komen alle deelnemers op de vloer. Daarna gaan ze bezig met een zwierige Roemeense dans, en een Engelse dans met figuren. De dansen worden rustig uitgelegd en pas voor pas aangeleerd. Na drie kwartier is het tijd voor koffie en thee, en daarna gaat de dans verder met muziek uit Spanje, Rusland of Zweden. “Oh, is het nu al tijd om te stoppen? Jammer.” Maar volgende week verder.

Wie nieuwsgierig is en mee wil doen? Kom gerust eens kijken! De kosten zijn € 12,50 per maand en voor meer informatie kunt u bellen met Stichting WIEL op 0525-681212 of via info@wiel.nl