ELBURG/OLDEBROEK – Het politieteam van Nunspeet, Elburg en Oldebroek heeft een uitgebreid onderzoek verricht naar in totaal ongeveer 47 inbraken en diefstallen in dat gebied. Er zijn zeven mannen aangehouden.

 

Zij worden verdacht van betrokkenheid bij één of meer van de diefstallen, die bestonden uit inbraken in woningen, bedrijven en in auto’s. Ook werden er personenauto’s gestolen.

Twee verdachten, 27 en 55 jaar oud en afkomstig uit Elburg, zaten in voorlopige hechtenis (gevangenhouding) en zijn vrijdag op vrije voeten gesteld. De overige aangehouden mannen waren al eerder, in afwachting van de rechtszaak, in vrijheid gesteld.

De verdachten, in de leeftijd van 21 tot 55 jaar, zijn afkomstig uit Elburg, Oldebroek en Wezep. Ze kenden elkaar en worden ervan verdacht de misdrijven in wisselende samenstelling gepleegd te hebben in de periode tussen november 2010 en januari 2011.

Deweekkrant.nl

Heterdaad

De politie kwam de mannen op het spoor na een aanhouding bij een autodiefstal in de maand november in Elburg. De auto waarin twee verdachten reden, bleek te zijn ontvreemd in Elburg. In die auto trof de politie ook goederen aan die van inbraken afkomstig waren.
Diezelfde maand, werd bij een verdachte situatie in Epe, op 24 november 2010, een gestolen auto uit Elburg aangetroffen. In een pand in die buurt trof de politie gestolen goederen aan, die afkomstig waren van een bedrijfsinbraak in Elburg. Twee van de zeven verdachten konden bij deze situatie worden opgepakt

In het onderzoek dat volgde, konden meer verdachten worden aangehouden en in relatie gebracht met inbraken en diefstallen, die werden gepleegd in Elburg, Oldebroek, Nunspeet, Epe, Zwolle, Wijhe, Biddinghuizen en Wezep.

In totaal gaat het om circa 47 misdrijven, waarvan inbraken in bedrijven, inbraken in auto’s en diefstallen van personenauto’s. Daarnaast zijn in het onderzoek de diefstal van een veewagen, een aanhangwagen en kentekenplaten betrokken. Ook werd er een valse aangifte gedaan met betrekking tot de diefstal van een bromfiets.

Ontvreemde goederen

De ontvreemde goederen betroffen onder meer elektrische gereedschappen, hand- en
tuingereedschap. Alle ontvreemde voertuigen zijn inmiddels teruggevonden en zijn
teruggeven aan de rechtmatige eigenaren.

De waarde van de goederen en aangerichte schade is fors, maar nog niet totaal geïnventariseerd.

De politie heeft nog enkele elektrische gereedschappen, tuingereedschap waaronder een gele kruiwagen in beslag genomen, maar tot nu toe is daar geen aangifte en dus geen eigenaar van bekend. Benadeelden die gereedschappen of andere goederen missen en vermoeden dat dit op het politiebureau in Elburg ligt, kunnen tijdens kantooruren contact opnemen via 0900-8844

Bron: Deweekkrant.nl