OLYMPUS DIGITAL CAMERA’t HARDE – Zaterdag 15 juni jl. organiseerde Zwem en Polo Club “de Hokseberg” de laatste wedstrijd uit de reeks van 6 wedstrijden in de Recreatieve Meerkampen. Deze wedstrijd zou beslissend zijn voor de eindstand van het klassement, en daarnaast was het traditie getrouw een medaillewedstrijd. Er stond dus voldoende op het spel. In totaal verschenen de Hoksebergs 60 maal aan de start om de eer van de vereniging te verdedigen. In 31 van deze races wisten de zwemmers hun tijden te verbeteren met een persoonlijk record. De beste verbetering was voor rekening van Thijs Groothuismink, zijn tijd op de 25 meter vrije slag van 40.36 scherpte hij aan naar 33.50, een top prestatie! De Hokseberg tilde 16 maal een zwemmer op het erepodium om een medaille in ontvangst te mogen nemen.

Het goud ging 2 keer naar Hendri Kroneman ( 50m vrij en 50m rug), een keer naar Matthijs Visch (50 m school) en Kim Westerink ontving  het goud voor de 25 school. Een ware prestatie: Kim deed namelijk voor het eerst mee aan een officiële wedstrijd!

Zilver werd 3 keer omgehangen bij Jorik van Klompenburg (50m vrij, 50 m school en 50m rug), bij Matthijs Visch (50m rug), Declan Drost ( 50m rug), Hendri Kroneman (50m school) en bij  Michelle Strijkert ( 50m vrij).

Het laatste eremetaal, het brons, kwam in handen van Matthijs Visch ( 50m vrij), Kim Westerink ( 25m rug), Danique Drost (50m Rug) en 2 maal bij Michelle Strijkert voor haar werk op de 50m rug en 50m school.

Na afloop moest de balans voor het klassement worden opgemaakt:, De Hokseberg had voor aanvang nog een kans de 3de plaats te bemachtigen maar moest helaas met een klein puntenverschil tevreden zijn met een 4de plaats.

Al met al een goede prestatie: het verschil in het klassement was dit seizoen aanzienlijk kleiner dan vorig jaar. De vereniging en haar trainers hopen deze positieve lijn te kunnen doorzetten naar een nieuw seizoen! De vereniging spreekt de ambitie uit om volgend jaar een top 3 positie in te kunnen nemen in het klassement van de meerkampen.