svthardeS.V. ’t Harde had in de wedstrijd tegen koploper SVI de overwinning voor het grijpen, maar in de absolute slotfase wist Twan Zuidmeer de openingstreffer in de eerste helft van Michael Jeensma onschadelijk te maken. De puntendeling was terecht, maar vooral zuur voor de mannen van interim-trainer Edwin van Egteren.

Het voetbal van ’t Harde was in de openingsfase wat onwennig van de kant van ’t Harde. SVI, een prima voetballende ploeg, creëerde de eerste grote kans. Een lange bal vanaf rechts werd terug gekopt richting de goal, maar doelman Davey Visch reageerde uitstekend op de hierop volgende inzet van dichtbij.

’t Harde kreeg meer en meer grip op de wedstrijd. Onder leiding van spits Henk Elskamp werd de verdediging van SVI meermaals onder druk gezet. Dit resulteerde in een hoekschop die uiteindelijk randje zestien meter werd overgeschoten door Jordy Huenestein. Ook in de omschakeling was de ploeg gevaarlijk. Bilal Bella had de openingstreffer op zijn schoen, maar zijn uiteindelijk inzet miste net wat kracht.

Na een kleine twintig minuten werd een voorzet van Michael Jeensma met de hand beroerd door een verdediger van SVI. Scheidsrechter Moeken wees resoluut naar de strafschopstip en het buitenkansje werd onberispelijk binnengeschoten door Jeensma, 1-0.
De 1-0 was ook de ruststand. ’t Harde kreeg nog enkele mogelijkheden, maar het ontbrak de ploeg in de eindfase van de aanvallen aan zorgvuldigheid.

Na rust werd SVI sterker en omdat de tegenstander steeds hoger ging spelen werd het moeilijk voor ’t Harde om onder deze druk uit te komen. Toch wist de ploeg onder leiding van laatste man Wesley Huenestein de verdediging dicht te houden. Pas in het laatste kwartier leek de ploeg te moeten capituleren. Een voorzet werd van dichtbij keihard voorlangs gekopt en de scheidsrechter keurde een doelpunt van SVI af vanwege buitenspel.

’t Harde kreeg nauwelijks kansen in de tweede helft, maar de grootste kans was wel voor de groen-witten. De onvermoeibare Elskamp reageerde alert op een te korte terugspeelbal en hij bood de ingevallen Rico Leusink een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Echter kreeg Leusink zijn lichaam niet lekker achter de bal en ging zijn inzet rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

De vermoeidheid bij ’t Harde was zichtbaar en de ploeg kreeg daarvoor in de blessuretijd de rekening gepresenteerd. Bij een aanval door de as, waar net iedereen een stapje te laat was, wist Twan Zuidmeer met een geplaatst schot de gelijkmaker binnen te schieten, 1-1.
Een zure, maar terechte puntendeling. S.V. ’t Harde heeft een geweldige strijd geleverd en dat moet perspectief bieden voor de toekomst. Volgende week volgt de eerste gemeentelijke derby van het seizoen. ESC uit Elburg is de tegenstander, de wedstrijd in Elburg vangt aan om 14.30 uur.

Scoreverloop: 18e 1-0 Michael Jeensma, 92e 1-1 Twan Zuidmeer

Opstelling S.V. ’t Harde: Davey Visch; Michiel Vlijm, Jordy Kevin Huenestein, Wesley Huenestein, Melvin Boender; Arnoud Kamerbeek (70e Rico Leusink), Terence ten Brink © (87e Kevin van Renselaar), Bram van de Worp; Michael Jeensma (65e Menno van ’t Hul), Henk Elskamp, Bilal Bella.