hokseberg_juni_2014Zaterdag 28 juni werd traditie getrouw de Midzomer Medaille Wedstrijd georganiseerd door Zwem- en Polo Club “de Hokseberg”. Dit jaar kwamen er maar liefst 10 verenigingen op dit spektakel af, een aantal zwemmers maakten zelfs de wereldreis vanuit Purmerend om een duik te mogen nemen in onze eigen Hokseberg.

Opnieuw wist de wedstrijdorganisatie van Zwemclub “de Hokseberg” meer zwemmers te trekken dan vorig jaar, de teller eindigde op 200 deelnemers.
De Hoksebergers stond een zware taak te wachten om weer een aantal medailles in de wacht te slepen.

Het resultaat was dat de zwemmers van de Hokseberg 5 gouden medailles, 4 zilver en 2 brons in ’t Harde konden houden. Naast het winnen van medailles was er natuurlijk ook ruimte voor de persoonlijke records! Van de 44 keren dat er een zwemmer van de Hokseberg aan de start stond werd de race 20 maal afgesloten met een persoonlijk record. De Midzomer Medaille Trofee ging dit jaar naar De IJsselmeeuwen uit Zutphen, daarmee wisten zij te voorkomen dat de Houtrib uit Lelystad de beker voor de 4de maal achtereen mee naar huis zou nemen.

Volgend jaar is het aan de Zutphenaren om deze titel te verdedigen! Als afsluiter van deze spannende wedstrijd ontving de nieuwe hoofdsponsor Diesel Buchli een exemplaar van de nieuwe verengingsshirts van de Hokseberg. Met het beschikbaar gestelde sponsorgeld kon de verenging zich een volledig nieuwe outfit aan laten meten, inclusief een wedstrijdtas.

Als blijvende herinnering aan deze samenwerking ontving Dick Westerink namens Diesel Bücli, een lijst met daarin het nieuwe shirt uit handen van Hoksebergers Kim en Amber.
De samenwerking met Diesel Büchli is begin 2014 tot stand gekomen, de samenwerking loopt tot tenminste 2017.

Diesel Büchli is een bedrijf uit Harderwijk die gespecialiseerd is in reparatie van brandstofsystemen en inmiddels uitgegroeid is tot een begrip in hun branche. Uiteraard hopen we als verenging deze samenwerking lang voort te kunnen blijven zetten.