Driebergen, ’t Harde – De politie heeft zaterdag 26 januari langs de A28 bij ’t Harde twee mannen aangehouden die verdacht worden van de diefstal of heling van een grote partij tandpasta.

Omstreeks 15.00 uur controleerden medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een auto met een Frans kenteken. Tijdens deze controle zagen de agenten in de auto twee grote tassen gevuld met tubes tandpasta staan. De twee inzittenden, Georgiërs van 28 en 29 jaar, konden desgevraagd geen goede verklaring geven van de herkomst van de tandpasta. Omdat de agenten wisten dat tandpasta de laatste tijd een geliefd product is bij zogenaamde mobiele bandieten, rondtrekkende criminelen, werden de mannen als verdachten van heling aangehouden. De 208 tubes tandpasta werden in beslag genomen.

camerabeelden
Na nader onderzoek bleek dat afgelopen donderdag door een supermarkt in Zwolle aangifte is gedaan van de diefstal van een grote partij tandpasta ter waarde van meer dan 600 euro. De diefstal is gepleegd door twee mannen en er zijn camerabeelden van. De signalementen komen vermoedelijk overeen met die van de aangehouden personen. Nader onderzoek volgt.

‘Onder mobiel banditisme verstaan we rondtrekkende criminele groepen zonder vaste woon- of verblijfplaats, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij bestreden. Mobiel banditisme hoort tot de High Impact Crimes en de aanpak daarvan heeft de hoogste prioriteit bij de politie.’