gemeente-elburg-logoDe provincie Gelderland, de gemeente Elburg en Prins Bouw hebben het geluidsisolatieproject van woningen aan de Eperweg (N309) in ’t Harde afgerond. Hierbij voerden zij een inspectie uit van de laatste woning die is voorzien van geluidsisolatie. Wethouder Henk Wessel (AB) en Guusje van Leeuwen, projectmanager N309 van de provincie Gelderland, zijn enthousiast over de ruime deelname en het resultaat. “Het succes van dit project is te danken aan de combinatie van een goede lokale aannemer die bekend is met de situatie en aandacht heeft voor de afstemming met bewoners. Met de oplevering van dit project is de kwaliteit van de leefbaarheid rond de Eperweg sterk vergroot”, zegt wethouder Henk Wessel.

Het project is gefinancierd door de provincie Gelderland en gemeente Elburg. Uiteindelijk is bij 99 woningen een bouwtechnisch onderzoek uitgevoerd. Bij 83 woningen heeft Prins Bouw geluidswerende maatregelen getroffen, zoals dakisolatie, dubbel glas, naad- en kierdichting en geluid dempende ventilatie. ”Deze laatste woning was voorzien van karakteristieke stalen kozijnen. Dit kon de aannemer niet zomaar vervangen. Het resultaat is maatwerk: de plaatsing van een stalen frame met geluidswerend glas”, legt Guusje van Leeuwen uit. “Wat we merken is dat de bewoners ook tevreden zijn over het onderzoek en de uitvoering van de maatregelen. Mijn complimenten voor deze succesvolle samenwerking gaan uit naar aannemer Prins Bouw, naar Nibag/ODBN – het bureau dat de isolatie heeft begeleid – en de provincie”, aldus wethouder Henk Wessel.

N309 ’t Harde
De provinciale weg N309 door ’t Harde is door het drukke verkeer een bron van onder andere geluidsoverlast en daardoor staat de leefbaarheid onder druk. Op dit moment pakt de provincie Gelderland de N309 op meerdere punten in ‘t Harde aan. Naast de geluidsisolatie volgen nog maatregelen bij de aansluiting op de A28 en ter hoogte van de verkeerslichten in en rond het nieuwe winkelcentrum. Deze laatste projecten gaan de doorstroming op de N309 vergroten. Zie voor meer informatie www.gelderland.nl/N309-N310.