asfalt

Afbeelding 1 : asfalt draaien BroekdijkDe werkzaamheden zijn in volle gang en de eerste resultaten zijn zichtbaar. In deze 3e nieuwsbrief krijgt u aanvullende informatie over het verloop van de werkzaamheden.
Waar staan we nu?
Tussen de Eikenlaan en de Bovendwarsweg is het straatwerk bijna gereed. De eerste laag asfalt aangebracht, alle kolken zijn geplaatst, de goten zijn aangebracht en het straatwerk wat aansluit op de particulieren is gereed.
Gisteren is het fietspad tussen de Bovendwarsweg en de Burg. Ulco de Vriesweg geasfalteerd. Hier zijn de opbreekwerkzaamheden gereed en zijn de eerste bandenlijnen zichtbaar. Bij de Broekdijk is vorige week de tijdelijke verkeersregelinstallatie aangebracht en is deze week het grondwerk verricht. Deze werkzaamheden verlopen volgens planning.

Werkwijze
In verband met uw en onze veiligheid hebben wij de werkwijze in het centrum aangepast. Om de verkeersstroom vanaf de A28 richting Elburg in stand te houden en de werkzaamheden veilig en met genoeg ruimte uit te kunnen voeren zijn we genoodzaakt met kleiner materieel te gaan werken. Dit heeft invloed op de voortgang en snelheid van het werk.

Wat gaat er nog gebeuren?
Deze week wordt er gewerkt aan de gehele noordoostzijde van de Eperweg in het centrum. Tussen de Eikenlaan en de Bovendwarsweg moet het straatwerk nog afgerond worden. Deze week en volgende week wordt het gedeelte vanaf de Bovendwarsweg tot aan de Burg. Ulco de Vriesweg klaargemaakt.
Op zaterdag wordt er ook gewerkt. Fase 1a wordt eerst geheel afgemaakt voordat gestart wordt aan fase 1b. Zo blijft het centrum nog bereikbaar en overzichtelijk. Fase 1b (zijde centrum) start naar verwachting vanaf maandag 29 juni. Dit is twee weken later als eerder aangegeven. Door de enorm harde fundering die wij tegen blijven komen en omdat we vanwege uw en onze veiligheid met kleiner materieel werken, is het niet meer mogelijk de aangegeven einddatum te behalen. Wij verwachten dat fase 1b grotendeels gereed is voor de bouwvakantie op 17 juli.

Fase 3: De straatwerkzaamheden ter hoogte van The New Break en het Pannenkoekenhuis starten vanaf volgende week (22 juni) en worden uitgevoerd buiten de spits met een halve rijbaanafzetting.
Fase 4: Het vervangen van het asfalt op de hoofdrijbaan wordt doorgeschoven tot na de vakantie. Tijdens deze werkzaamheden is in de avond en nachturen de N309 gefaseerd, maar geheel afgesloten. U wordt omgeleid. Per fiets/voet bent u altijd bereikbaar. Er worden kunststof loopschotten toegepast wanneer het straatwerk wordt opgebroken. Als dit niet het geval is kunt u onze servicemedewerker buiten op het werk hierover aanspreken. De werkzaamheden volgen elkaar in hoog tempo op. Er zijn op een relatief klein gebied veel mensen en zwaar materieel aan het werk. Als u over wilt steken, zoek dan altijd eerst oogcontact met de bestuurder of medewerker zodat u er zeker van bent dat u bent gezien.

Wij proberen de overlast tot een minimum te beperken en vragen hiervoor uw begrip en medewerking. Ook proberen wij de werkzaamheden in de avonduren zo in te delen dat er beperkte geluidsoverlast is.