`t Harde – UWOON, Centrumplan ’t Harde B.V. en de gemeente Elburg vierden de volgende stap in de realisatie van het nieuwe centrumplan ’t Harde. Op woensdag 27 juni was de officiële start van de bouw van fase 1 in het project, bestaande uit zo’n 2.500 m2 winkelruimte en daarboven 36 appartementen.

In een aantal fasen krijgt ’t Harde het langverwachte, nieuwe winkelcentrum. Vier seniorenwoningen aan de Singel vormden in december 2011 de aftrap en deze zijn alweer bijna klaar. De start van fase 1 is de volgende stap in het project. Deze begon woensdag met de sloop van een deel van het oude winkelcentrum door wethouder Polinder en UWOON-bestuurder mevrouw Van Balen.

Boven de winkels in deze fase komen 26 koop- en 10 huurappartementen. De appartementen variëren in grootte en in prijs om tegemoet te komen aan uiteenlopende woonwensen en budgetten. De verkoopprijs van de appartementen in deze eerste fase ligt tussen de € 137.500,- en € 230.000,- vrij op naam. Op zaterdag 30 juni start de verkoop in het nieuwe Infocentrum in het winkelcentrum (naast de Wereldwinkel, van 11.00 tot 14.00 uur).

De huurappartementen krijgen huurprijzen onder de huurtoeslaggrens van € 664,66 per maand, waardoor huurtoeslag mogelijk is. Deze appartementen worden na de zomer aangeboden door UWOON.