svtharde’t HARDE – Zaterdag speelt ’t Harde de eerste thuiswedstrijd van de competitie. Tegenstander is promovendus VV Elspeet, waar Raimond Vos, oud-trainer van S.V. ’t Harde 2, nu hoofdtrainer is. Elspeet speelde vorig seizoen nog in de vierde klasse B, werd daarin derde en promoveerde vervolgens via de nacompetitie. Vorige week speelde de Elspeters bij de rentree in de derde klasse met 0-0 gelijk tegen Hulshorst.

’t Harde moest in de openingswedstrijd van het seizoen gelijk de eerste nederlaag slikken. In de uitwedstrijd tegen Zeewolde konden de groenwitten het vele balbezit niet omzetten in veel uitgespeelde kansen, daar waar Zeewolde wel dreigend was in de counter. De 2-1 nederlaag had echter zeker niet gehoeven en moet voor ’t Harde ook geen reden zijn om in paniek te raken.

In de thuiswedstrijd tegen Elspeet moeten de Hardenezen orde op zaken stellen. De laatste ontmoetingen tussen beide ploegen dateren van het seizoen 2009/2010. Toen werd er in Elspeet met 1-1 gelijkgespeeld en won ’t Harde de thuiswedstrijd met 3-1, onder meer door twee goals van de huidige hoofdtrainer Edwin van Egteren. Hij zal nu met z’n team zeker weer voor zo’n resultaat tekenen om de nare smaak van de competitiestart weg te spoelen. De wedstrijd op sportpark Schenk begin om 14.30 uur. De leiding is in handen van scheidsrechter Hoving.