ODI_springgroep_1’t Harde – Zaterdag 23 januari jl. hadden de springgroep meiden van O.D.I. hun 2e wedstrijd van dit seizoen te Nunspeet. Ditmaal was het een 4-tallentoernooi waarbij de meiden in groepjes van 4 uit hun leeftijdscategorie mee sprongen op een 4-tal onderdelen. De 4-tal onderdelen werden verdeeld in een 2-tal categorieën waar uit de prijsuitreiking bestond. Het gemiddelde van de 2 onderdelen werd dan hun definitieve eindplaats. Categorie 1 bestond uit: Minitrampoline, minitrampoline springtoestel en categorie 2 bestond uit: de verende vloer (lange mat) en de airtumblingbaan.

Na de vorige wedstrijd was het duidelijk dat er bij deze meiden zeker nog wat werk te verrichten was wanneer ze hun elementen maar ook hun complete uitvoering van hun oefeningen enig charme wilden geven. De afgelopen periode hebben de meiden dan ook in kleine groepjes getraind en werd er hard bijgespijkerd aan hun uitvoering. Door die trainingen hebben ze zeker een groei laten zien als het gaat om de uitvoering van hun basis elementen en een geoliede samenwerking op de wedstrijdvloer. De oefeningen zagen er dan ook netjes uit, de gedrevenheid spatte er vanaf en de trotse trainers werden dan ook met de wedstrijd blijer deze vooruitgang en plezier bij de groepen te zien.

Het wedstrijdconcept 4-tallentoernooi is dit seizoen voor het eerst in het leven geroepen. Dit om de kleinere verenigingen de kans te geven om deel te kunnen nemen. Het is soms erg moeilijk om als trainers de verplichte groepen in de juiste samenstelling samen te krijgen als het gaat om het groepsspringen van 6 tot 9 deelnemers. Uit het 4-tallentoernooi moest dus blijken dat de drempel wat lager moest zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd bleek dit ook goed te lukken totdat er helaas een polsblessure en een pittige koorts de das om deden. Team ODI 1 heeft dan ook met 3 jeugdmeiden moeten springen in plaats van 4. Nilou Vriesema, fanatieke recreatie sporter heeft het gat kunnen dichten van team ODI 2. Ook Tessa Brouwer en Deborah Vinke, geheel onbekend in deze tak van sport hebben als recreatie sporter van ODI een steentje kunnen bijdragen. Enorm bedankt!

Helaas hebben de meiden nog geen podiumplek kunnen veroveren, maar wat niet is kan nog komen hier zijn wij van overtuigd met de wilskracht die deze meiden uitdragen. De komende periode zullen de meiden moeten gaan werken aan de samenstellingen van de oefeningen en verschillende salto vormen om hun uitgangswaardes, oftewel hun wedstrijdpunten te kunnen laten stijgen.
De volgende wedstrijden die op het programma staan is het Individueel springen in mei en juni gevolgd door een onderlinge wedstrijd vanuit de vereniging. Een mooi doel om naar toe te werken!