Persbericht GSKZaterdag jl. werd Zwem en Polo Club “De Hokseberg” sinds enige jaren weer vertegenwoordigd op het Gelderse topniveau. Twee Hoksebergers mochten hun opwachting maken in Doetinchem bij het Gelderse Sprint Kampioenschap 2013.

Esmée Groothuismink en Danique Drost wisten zich te kwalificeren voor de 50 meter vrije slag in de categorie Meisjes Minioren 4 en later en mochten de eer van de vereniging gaan verdedigen.
De spanning was op de gezichten af te lezen, voor het eerst mochten de dames starten op een belangrijk kampioenschap. Kortom een nieuwe stap ik hun zwemcarrière.

Onder begeleiding van coach Kaj Drost en een fanclub van 7 personen mocht Danique het spits afbijten in de eerste serie. Ze wist zichzelf te overtreffen met een tijd van 42.75 en verbeterde daarmee haar inschrijftijd en persoonlijk record van 43.10.

In serie 2 maakte Esmée haar opwachting, ook bij Esmée was het doel haar persoonlijk record en inschrijftijd verder aan te scherpen. Met een tijd 42,51 is dat Esmée ruimschoots gelukt!
In de ranglijsten konden we Danique terug vinden op plaats 20 en Esmée veroverde een 18de plaats op de 50 meter vrijeslag.

Met een trotse supportersploeg keerde Esmée en Danique vol tevredenheid weer terug naar ’t Harde! Natuurlijk met een nieuwe missie: volgend jaar opnieuw een opwachting kunnen maken op dit niveau!