logo-politie-vierkant’t Harde – Een 77-jarige vrouw kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag 17 juli de schrik van haar leven, toen ze op twee inbrekers stuitte in haar woning aan de Kaerweg in ‘t Harde. Ze alarmeerde direct de hulpdiensten die met spoed naar de woning kwamen en de omgeving uitkamden. De inbrekers werden helaas niet meer aangetroffen.

De vrouw werd rond 03.30 uur wakker en wilde even wat drinken. Hierbij stuitte ze op een onbekende man in haar woning. Bij het zien van de vrouw ging de man er direct vandoor. De vrouw alarmeerde de hulpdiensten door het indrukken van een alarmknop. Op dat moment bleek er ook nog een tweede man in de woning aanwezig die zich ook snel uit de voeten maakte.

Agenten spoedden zich direct naar de woning en zijn een zoekactie naar de twee inbrekers gestart in de wijde omgeving. Hierbij werd ook een speurhond ingezet. Helaas werden de inbrekers niet meer aangetroffen. Er is geen signalement bekend van de mannen.

Op dit moment is nog niet duidelijk of de mannen iets hebben meegenomen.

Eerdere melding

Eerder op de avond was er rond 00.15 uur al een melding geweest van een verdachte situatie aan de Wolkamerweg. Hier zouden ook twee personen bezig zijn geweest met inbreken. De twee gingen er vandoor toen zij door een getuige werden opgemerkt. De politie heeft daar ook een onderzoek ingesteld maar trof ze niet meer aan. De politie houdt er rekening mee dat het dezelfde daders betreft.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie kunnen geven over deze mannen of die iets verdachts hebben gezien in de buurt van de Kaerweg of de Wolkamerweg. Zij worden verzocht zich te melden op telefoonnummer 0900 8844.