logo-politie-vierkantHet volgende bericht werd door de politie op Facebook geplaatst:

Vandaag zijn collega’s drukdoende geweest met een heftige en tragische melding op het treinspoor bij de Eperweg in ’t Harde. Een collega heeft naderhand een stuk op papier geschreven omdat hij een nogal vervelende ontmoeting had met 2 voorbijgangers. De collega zou graag in contact komen met deze mensen. Zie hieronder het verhaal van de collega.

Het begon zo vriendelijk en toch verbaasde ik mij over de gestelde vraag. “Waarom staat er geen agent in het tunneltje om ons te helpen?” Ik stond ter hoogte van de treinovergang op de Eperweg en stond naast een stoffelijk overschot. Om die reden stonden we daar met allerlei hulpverleners en kwamen we handen te kort. Wij moesten het plaats delict afzetten, de getuigen horen die het vreselijke incident mee hebben moeten maken en het overige verkeer doorverwijzen. Zo werd ook aan jullie gevraagd een stukje verder te fietsen en ter hoogte van het perron over te steken, zodoende kon u de weg vervolgen. Echter wij hadden er zo snel geen rekening mee gehouden dat u dan door een tunnel, onder het spoor door moest. Wij hadden er ook zo snel geen rekening mee gehouden dat de trappen behoorlijk zwaar kunnen zijn met een elektrische fiets. Maar toen ik u de vraag hoorde stellen dacht ik bij mijzelf of ik het wel goed had verstaan. Meende u serieus dat u een agent in de tunnel had verwacht om u te helpen tillen met uw elektrische fiets? Toen ik u daarop vol verbazing en enigszins geëmotioneerd antwoord op gaf kreeg ik een ongevraagd advies van uw partner. “Als je zo reageert ben je niet geschikt voor het politiewerk jonge, je kunt dan beter ander werk zoeken.” Ik bedacht mij dat gezien het aantal hulpverleners, het afzetlint en de locatie rond de treinovergang het u wel duidelijk was dat we onze handen vol hadden. Uw advies werd dan ook niet door mij gewaardeerd en ik heb u gevraagd zo snel mogelijk op de fiets te stappen en te vertrekken. U riep nog dat wij stonden voor ‘Waakzaam en Dienstbaar’, maar dat u van die dienstbaarheid niets merkte.

Inmiddels is het gehele incident afgehandeld en hebben we het met de collega’s besproken. Wij zijn ook (net) mensen en dergelijke heftige incidenten gaan ons ook niet in de koude kleren zitten. Graag wil ik ook nog met u/jullie in gesprek. Bij deze nodig ik u dan ook uit om met de motoragent die u aansprak in gesprek te gaan. Neemt u contact op met politieteam Veluwe Noord of komt u langs voor een bak koffie? Dan kunnen wij het er in alle rust nog even over hebben.