logo-politie-vierkant’t Harde – Bij een aanrijding op de A 28 zijn donderdag 25 september vijf mensen gewond geraakt. De snelweg is tijdelijk afgesloten geweest voor de hulpverlening.

De aanrijding werd omstreeks 19.45 uur gemeld en had plaatsgevonden ter hoogte van een stuk waar men met wegwerkzaamheden aan de gang was. Duidelijk was, dat er meerdere gewonden waren.

Vermoedelijke aanleiding
Alle hulpverleningsdiensten rukten met meerdere voertuigen uit en bij de aanrijding bleken drie auto’s betrokken te zijn geweest. Een inwoner uit Zwolle en die uit die richting kwam heeft waarschijnlijk de file die door de wegwerkzaamheden was ontstaan te laat opgemerkt. Hij botste met hoge snelheid op een auto waarin vier vrouwen uit Amersfoort en Nijkerk zaten. Deze auto botste weer op de daarvoor rijdende auto. Deze bestuurder uit Deventer raakte niet gewond.

Tijdelijk gesloten
De vrouwen en de Zwollenaar zijn met onbekende verwondingen naar ziekenhuizen in de regio gebracht. De snelweg is enige tijd afgesloten geweest voor de hulpverlening.