gemeente-elburg-logoOp maandag 23 februari organiseert de gemeente samen met de politie een voorlichtingsavond op ’t Harde over inbraakpreventie. Aanleiding van deze avond is de onrust die onder de bewoners is ontstaan naar aanleiding van een serie inbraken. Deze onrust is breed uitgemeten in de regionale en landelijke pers.

Burgemeester Frans de Lange neemt die avond de aftrap. Hij gaat daarbij in op de gevoelens van onveiligheid. Men name het tijdstip van de laatste inbraken, in de namiddag en de avond, zorgde voor een vergroting van die gevoelens.
Wijkagent Sebastiaan Visser legt uit wat de politie doet aan de woninginbraken. Hij legt uit wat de politie heeft gedaan ter indamming van de inbraakgolf op ’t Harde en in andere plaatsen op de Veluwe.

Ervaringsdeskundige
Een groot deel van de avond is bestemd voor ervaringsdeskundige Evert Jansen. Hij is bekend van het televisieprogramma “De inbreker” dat enige jaren terug door de AVRO werd uitgezonden. Zelf was hij ooit inbreker. Hij heeft een goed oog voor de woningen waar een inbreker eenvoudig naar binnen kan komen. Tijdens zijn presentatie gaat hij in op door hem geconstateerde inbraakonveilige situaties op ’t Harde en geeft hij tips voor inbraakpreventie.

De voorlichtingsavond start om 19:30 uur in MFC Aperloo Stadsweg 27 op ’t Harde. Vanaf 19:10 uur is de zaal open en de avond duurt tot ongeveer 21:30 uur. Na de presentatie is er voor het publiek gelegenheid om vragen te stellen.