fasesn309thardeMet deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de voortgang en werkzaamheden aan de Eperweg. Wij hopen dat u een prettige vakantie hebt gehad of nog heeft.

Fasen
De werkzaamheden aan de Eperweg zijn in meerdere fasen verdeeld (zie kaartje). De werkzaamheden in ’t Harde zijn fase 1a en 1b. De werkzaamheden ten zuiden van de spoorlijn is fase 3.

Waar staan we in ‘t Harde?
Vorige week maandag zijn de werkzaamheden weer begonnen. Vanaf de Kaerweg tot aan de Eikenlaan aan de zijde van het centrum zijn alle verhardingen opgebroken. Er is nieuwe fundering en afwatering aangebracht en het eerste straatwerk ligt er weer in.

Vervolg fase 1b (zuidkant winkelcentrum)
Het straatwerk wordt verder aangebracht en de eerste laag asfalt wordt gedraaid voor het fietspad vanaf de Eikenlaan tot aan de Kaerweg. Zaterdagnacht hopen we zover te zijn dat de afzettingen op de rijbaan eraf kunnen. Daarmee hopen we het verkeer overdag weer via de Eperweg kunnen leiden, voordat de scholen beginnen. De grote omleiding komt dan ook te vervallen, zodat ‘t Harde weer volledig bereikbaar is.

De week erna zijn er overdag op diverse plaatsen nog (straat)werkzaamheden nodig om het werk verder af te maken. Lokale afzettingen komen dan nog voor (halve baan afzetting) en er worden verkeersregelaars ingezet om ieders veiligheid te bewaken.
Nachtwerkzaamheden

Van 31 augustus tot 6 september wordt er ’s avonds en ‘s nachts gewerkt en is de N309 in ’t Harde geheel afgesloten. Dit vindt plaats in 2 fasen waarbij de scheiding bij de Sportlaan (Restaurant Amuse) ligt. In de nacht van maandag 31 augustus op dinsdag 1 september wordt gewerkt vanaf de rotonde bij de Energieweg tot aan de Sportlaan. Op het fietspad wordt de laatste asfaltlaag aangebracht. Tot aan de Sportlaan is de Eperweg bereikbaar.

Dinsdag 1 tot en met donderdag 3 september is de Eperweg ’s nachts afgesloten vanaf de Sportlaan tot aan het AC restaurant. De werkzaamheden zijn tussen 19.00 en 6.00 uur. Tot 21.00 uur is Burg. Ulco de Vriesweg vanaf de A28 bereikbaar. U wordt omgeleid.

Werkzaamheden:
– asfalt en belijning vervangen;
– middengeleiders vervangen met beton
en kunststof;
– putkoppen vervangen;
– detectielussen aanbrengen;
– werkterrein opruimen.

Fase 3 zuidzijde spoor
De werkzaamheden ten zuiden van de spoorbaan, ter hoogte van The New Break en het Pannenkoekenhuis worden uitgevoerd in week 35 met een uitloop naar week 36. Dit gebeurt ’s nachts, zodat ‘t Harde overdag bereikbaar is. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met de nachtafsluiting van fase 1b in ‘t Harde. Op het gedeelte vanaf het spoor tot aan de Kazerne wordt het asfalt ook vervangen. Dit wordt uitgevoerd in de nacht van zondag 4 op maandag 5 september en de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 september. Het station, het tankstation, het wokrestaurant en het pannenkoekenhuis zijn gewoon bereikbaar. De bewoners van de Graaf Reinoldweg zijn bereikbaar via het fietspad op aanwijzing van verkeersregelaars.

Veiligheid!
Tijdens de avond- en nachtwerkzaamheden staan er verkeersregelaars om u te begeleiden. Wilt u per voet of fiets de werkzaamheden passeren zoek dan eerst contact met een van onze medewerkers. Tijdens de werkzaamheden ’s nachts is een deel van de Eperweg afgesloten. U wordt met borden omgeleid richting uw bestemming. Houd rekening met een langere reistijd.

Openbare Verlichting Centrum
De lichtmasten in het centrum worden vervangen Om deze correct aan te sluiten wordt een kabel gelegd vanaf de Burg. Ulco de Vriesweg richting het AC restaurant. Dit staat gepland eind augustus – begin september. Het fietspad wordt hiervoor afgesloten.